Så började YOI KomBucha

YOI KomBucha är frukten av en önskan att sprida denna fantastiska hälsodryck till så många som möjligt.  Jag led länge av dålig allmänhälsa och blev rekommenderad att börja dricka kombucha. Jag visste inte vad det var för någonting men läste på och lärde mig att det är en fermenterad dryck. Jag började dricka ett glas om dagen och fick uppleva kraftiga utrensningssymtom. Med tiden kom andra upplevelser och jag fascinerades över hur en dryck kunde påverka kroppen så positivt. Sedan dess dricker jag kombucha i princip varje dag och mår väldigt bra.
En stund efter att jag börjat brygga kombucha för eget bruk fick jag frågan om att producera den till för försäljning. Jag såg möjligheten i att få sprida denna fantastiska dryck. 27:e december 2014 fanns våra första flaskor till för försäljning hos en yogastudio i Jönköping. Kunderna tyckte vår kombucha smakade fantastisk. Därefter har YOI KomBucha fortsatt att växa i stadig takt, vilket är väldigt roligt.

Rättviseodlat och Närproducerat

Hälsa och miljö hänger ihop och för oss är det viktigt att medmänniskor och miljö inte blir lidande när vi försöker förbättra vår egen hälsa. Därför använder vi bara ekologiska och riktiga råvaror när vi tillverkar vår kombucha, det finns inga tillsatser eller konserveringsmedel. Det gröna och vita teet köper vi från en svensk leverantör som engagerat sig att gynna småbönder i Darjeelingområdet vilket skapar goda förutsättningar för dem att driva sina verksamheter vidare in i framtiden. Från vår produktionslokal i småländska Bankeryd skickar vi kombucha av högsta kvalitet till hela Sverige, det tycker vi är närproducerat och bra!

 

Gott utan hög sockerhalt

Efter feedback från flera av våra fantastiska kunder har vi experimenterat med jäsningstider och olika tesorter och har hittat den perfekta balansen av sötma och goda bubblor. En näringsanalys vi lät genomföra visade att det inte är någon större skillnad i mängden sockerarter i vår slutprodukt jämfört med andra sorter som har en torrare mindre söt karaktär, detta trots att YOI KomBucha kan upplevas sötare. Vår slutsats efter vidare efterforskningar är att det milda darjeelingteet kan tillskrivas en stor del av det resultatet.

YOI KomBucha i framtiden

Vi fortsätter att utvecklas och älskar att testa nya recept för att få nya smakupplevelser. Jag dricker kombucha varje dag, och hoppas att du vill prova också. Har du egna funderingar eller förslag är du alltid välkommen att skriva en rad. Som kund är du ovärderlig. Det är alltid kul att få feedback så tveka inte att höra av dig!

Andreas, YOI KomBucha