Så började YOI KomBucha
YOI KomBucha är frukten av en önskan att sprida denna fantastiska hälsodryck till så många som möjligt. Jag led länge av dålig allmänhälsa och blev rekommenderad att börja dricka kombucha. Jag visste inte vad det var för någonting men läste på och lärde mig att det är en fermenterad dryck. Jag började dricka ett glas om dagen och fick uppleva kraftiga utrensningssymtom. Med tiden kom andra upplevelser och jag fascinerades över hur en dryck kunde påverka kroppen så positivt. Sedan dess dricker jag kombucha i princip varje dag och mår väldigt bra.
En stund efter att jag börjat brygga kombucha för eget bruk fick jag frågan om att producera den till för försäljning. Jag såg möjligheten i att få sprida denna fantastiska dryck. 27:e december 2014 fanns våra första flaskor till för försäljning hos en yogastudio i Jönköping. Kunderna tyckte vår kombucha smakade fantastisk. Därefter har YOI KomBucha fortsatt att växa i stadig takt, vilket är väldigt roligt.
Rättviseodlat och Närproducerat
Hälsa och miljö hänger ihop och för oss är det viktigt att medmänniskor och miljö inte blir lidande när vi försöker förbättra vår egen hälsa. Därför använder vi bara ekologiska och riktiga råvaror när vi tillverkar vår kombucha, det finns inga tillsatser eller konserveringsmedel. Det gröna och vita teet köper vi från en svensk leverantör som engagerat sig att gynna småbönder i Darjeelingområdet vilket skapar goda förutsättningar för dem att driva sina verksamheter vidare in i framtiden. Från vår produktionslokal i småländska Bankeryd skickar vi kombucha av högsta kvalitet till hela Sverige, det tycker vi är närproducerat och bra!