REKOMMENDERAT INTAG

Eftersom kombucha är en starkt utrensande dryck rekommenderas till början en mindre mängd intag per dag (ca 100–250 ml), för en ovan kombucha-drickare . För var vecka därefter kan mängden dubbleras upp till det dagliga intag man önskar. Var uppmärksam på för snabbt avgiftande effekter såsom huvudvärk eller lös mage. Minska i så fall mängden intag tills symtomen upphör. Ett dagligt intag kan utan problem uppgå till 500 ml.

FÄLLNING PÅ YTAN

Vår kombucha är inte pastöriserad. Alla bakterier finns kvar i drycken. När kombuchan har tappats upp på flaska kan en fällning bildas på ytan av drycken. Detta är helt ofarligt och vittnar om en god aktiv bakteriekultur. För att få bort fällningen brukar det oftast räcka med att vända på flaskan några gånger. Precis som med andra fermenterade produkter uppstår en mindre mängd alkohol naturligt även vid tillverkning av kombucha, mängden kan variera mellan olika batcher men är försumbar.

INNEHÅLL

Kombucha innehåller vatten, te, socker och kombuchakultur från kombuchasvampen, plus eventuell smaksättning. Samtliga ingredienser i vår kombucha är ekologiska. När vi smaksätter kombuchan använder vi oss av ekologiska frukter, bär eller kryddor.

VITT TE

Vår kombucha baseras på grönt eller vitt darjeelingte. Det vita teet anses finare och är de första bladen som plockas från teplantan tidigt på våren. Det genomgår varken rullning, oxidering eller upphettning vilket gör att bladen behåller sin ursprungliga form och har kvar mer näringsämnen än andra teer.

HÅLLBARHET

Vi har ett halvårs hållbarhetstid på en oöppnad flaska som förvaras svalt. Därefter kan smakförändringar börja bli tydliga. Kombuchan klarar även ganska långa perioder i rumstemperatur, men undvik alltid direkt solljus. En öppnad flaska kombucha behåller sin smak och kolsyrahalt under minst 3 dygn i kylskåp.

LÄNKAR